Στην έκδοση 7ετούς ομολόγου προχωρά ο ΟΔΔΗΧ και για τον σκοπό αυτό έδωσε ήδη εντολή σε BofA Merrill Lynch, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Société Générale να προχωρήσουν στις διαδικασίες με στόχο την άντληση 2 με 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο χαμηλότερο του 2%.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η διαδικασία θα ξεκινήσει «στο κοντινό μέλλον» (πιθανότατα αύριο Τρίτη) και εξαρτάται από τις συνθήκες στις αγορές.

Σήμερα η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρεί 2,6 μονάδες βάσης, στο -0,27%, του γαλλικού 10ετούς με παρόμοια κίνηση διαμορφώνεται στο 0,04%, του ισπανικού αντίστοιχου τίτλου με πτώση κατά 4,2 μονάδες βάσης, βρίσκεται στο 0,52%, ενώ του ιταλικού 10ετούς διολισθαίνει κατά 4,8 μονάδες βάσης, στο 1,68%.

Ο ΟΔΔΗΧ θέλει να εκμεταλλευτεί το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές και να πιάσει πριν το καλοκαίρι τον στόχο για την άντληση 7 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα, με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Δημήτρη Τσάκωνα.

Το θετικό κλίμα μεταξύ των επενδυτών για τα ελληνικά ομόλογα καταγράφεται και σε δημοσιεύματα διεθνών οικονομικών μέσων ενημέρωσης. «Όταν η Ελλάδα βγει στις αγορές με 7ετές ομόλογο μέσα στις επόμενες ημέρες, είναι πιθανό να βρει πληθώρα αγοραστών, όχι μόνο επειδή η οικονομία της χώρας έχει σταθεροποιηθεί, αλλά και επειδή δεν υπάρχουν πολλοί τίτλοι με καλύτερες αποδόσεις στην Ευρώπη», ανέφερε το Bloomberg σε πρόσφατο δημοσίευμά του, προεξοφλώντας ουσιαστικά την επιτυχία της επικείμενης έκδοσης. Η δυναμική για την Ελλάδα είναι θετική, δήλωσε αναλυτής της Nomura International στο Λονδίνο. «Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να συμμετάσχουμε στην έκδοση ελληνικού ομολόγου όταν έρθει η ώρα», σημείωσε εκπρόσωπος της Amber Capital, η οποία αγόρασε και πέρυσι ελληνικά ομόλογα.

«Το μόνο Grexit που θεωρούμε ότι θα δούμε είναι η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα, δήλωσε στο Reuters διαχειριστής κεφαλαίων της BlueBay Asset Management, προσθέτοντας ότι θα εξετάσει σίγουρα να συμμετάσχει σε μία ελκυστική νέα έκδοση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here