Ποιοι, πώς και πότε θα μπορούν να κυκλοφορούν και με ποιο τρόπο θα έχουν την απαραίτητη άδεια, εξήγησαν σε συνέντευξη τύπου 5 υπουργοί της κυβέρνησης
Μόνο με άδεια την οποία θα συμπληρώνει ο πολίτης και μόνο για συγκεκριμένους λόγους θα μπορούν να κυκλοφορούν οι πολίτες μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, το μέτρο ελήφθη διότι δεν υιοθέτησαν όλοι οι πολίτες την απαραίτητη υπεύθυνη στάση.

Ανακοινώσεις για το νέο μέτρο περι απαγόρευσης μετακινήσεων, στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (Ριζαρείου 1, Χαλάνδρι), από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, τον Υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο.

Νίκος Χαρδαλιάς

Η κατάσταση που αντιμετωπίζουν άλλα νοσοκομεία άλλων χωρών μιλάει από μόνη της. Είναι αναγκαίο να γίνει τώρα η απαγόρευση μετακινήσεων. Ισχύει από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, ως τις 6 Απριλίου στις 6 το πρωί.

Μετάβαση από και προς στην εργασία, για τις εργάιμες ώρες. Μετάβαση σε φαρμακείο εφόσον συνιστάται. Μετάβαση σε κατάστημα τροφίμων. Στην τράπεζα αν δεν είναι δυαντή η ηλεκτρονική συναλλαγή. Μετάβαση σε τελετή, κηδεία, γάμος, βάφτηση, υπό τους όρους που προβλέπονται. Σωματική άσκηση,ή περίπατος με κατοικίδιο. Σε κάθε όχημα επιβαάινεται να επιβαίνουν ο οδηγός και ακόμα ένα άτομο. Συνολικά 8 περιπτώσεις εξαίρεσης.

Η ΕΛ.ΑΣ, δημοτική αστυνομία, τα λιμεναρχεία ελέγχουν. Ταυτότητα, διαβατήριο και δήλωση απαραίτητα.

Βεβαίωση τύπου Α΄είναι για τους εργαζόμενους, συμπληρώνεται μια φορά. Περιέχει ονοματεπώνυμο, τόπο κατοικίας και τόπο εργασίας και το ωράριο εργασίας.

Για τις άλλες περιπτώσεις και για κάθε μεμονομένη κίνηση, οι πολίτες πρέπει να συμποληρώνουν βεβαίωση τύπου Β΄, με ονοματεπώνυμο και τον λόγο μετακίνησής τους.

Απαγορεύεται η παραμονή πολιτών σε πλατείες, πάρκα, άλση. Παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα που λειτουργούν τώρα. Συνεχίζεται κανονικά η εργασία των υπηρεσιών που είναι μέχρι σήμερα, με το αναγκαίο προσωπικό και με βάση τις οδηγίες κάθε φορέα.

Τα ΜΜΜ λειτουργούν σε περιορισμένη συχνότητα. Ιδιωτικής χρήσεων οχήματα κυκλοφορούν, μόνο με τον οδηγό και ως έναν επιβάτη.

Η formga θα είναι διαθέσιμη από σήμερα το βράδυ. Οι εργαζόμενοι αύριο το πρωί θα πάνε στην εργασία τους μόνο την υπεύθυνη δήλωση, αλλά θα αναχωρήσουν με τον έλεγχο.

Για τους επαναπατρίζοντες, σε σύνολο 217 που ελέγχθηκαν εντοπίστηκαν 13 περιπτώσεις είτε εκτός είτε πέριξ της οικείας τους. 5.000 ευρώ πρόστιμο σε αυτούς.

Δεν κυκλοφορούμε χωρίς αιτία. Δεν προσβάλουμε όσους μάχονται στην κοινωνία για τη δική μας υγεία. Δεν είναι περιορισμός αλλά κατάθεση σεβασμού στο σύνολο.

Πιερακάκης

Βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι. Πρέπει να στερηθούμε σήμερα αυτά που θέλουμε να βρούμε αύριο.

Η κυβέρνηση αναρτά το forma.gov.,gr όπου όλες οι οδηγίες αναφέρονται αναλυτικά. Εκεί είναι οι δύο τύποι εγγράφων.

Έχουν πρβλεφθεί 3 εναλλακτικές διαδικασίες για την τύπου Β’.

Μία βεβαίωση, με έξι λόγους για τους οποίους μπορεί να πρέπει να μετακινηθεί. Μετάβαση σε φαρμακείο ή γιατρό, σούπερ μάρκετ, μετάβαση στην τράπεζα, κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που είναι σε ανάγκη, μετάβαση σε τελετή, σωματική άσκηση ή κατοικίδιο.

Τρεις τρόποι: Φόρμα, ένα λευκό χαρτί για να γράψει μια δήλωση με το ονοματεπώνυμό του και SMS στο 13033, γράφει 1 ως 6, κενό, ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας. Το SMS είναι δωρεάν. Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχη δεν κρατούν προσωπικά δεδομένα.

Οικονόμου

Τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί απαγορεύουν κάθε άσκοπη μετακίνηση πολιτών. Οι ώρες είναι και θα παραμείνουν κρίσιμες. Το μόνο που θα αλλάξει είναι η ανάγκη να εφοδιαστούν με το έγγραφο, εκείνοι που υπάκουσαν στα μέτρα από την αρχή.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει καταρτίσει ειδικό σχεδιασμό για όλη την επικράτεια. Από αύριο το πρωί τα μέτρα τίθενται σε ισχύ και η επιβολή του προστίμου. Υπάρχουν και οι σοβαρές ποινικές κυρώσεις και τα αυτόφωρα. Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη από αέρως επιτήρηση με drone και ελικόπτερα.

Στα διόδια πάρα πολύ αυστηροί έλεγχοι και θα υποχρεώνονται σε αναστροφή, εκτός των προστίμων, όσοι δεν έχουν σοβαρό λόγο.

 Κοντοζαμάνης

Η ατομική ευθύνη θα κρίνει την έκβαση της μάχης αυτής. Δεν υπάρχει λόγος να προσερχόμαστε στις δομές υγείας εφόσον έχουμε συμπτώματα της νόσου.

Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα. Υπάρχει επάρκεια υλικού και εξοπλισμού και κάθε μέρα προστίθενται κι άλλα.

Λιβάνιος

Βασικές υπηρεσίες Δήμων και Περιφερειών δεν θα σταματήσουν να εξυπηρετούν τους πολίτες. Ενθραύννουμε τους πολίτες να κάνουν ηλεκτρονικά τις εργασίες τους με το δημόσιο.

Μέριμνά μας είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία πολιτών. Οι τοξικοεξαρτημένοι, οι άστεγοι και οι Ρομα. Για τα συσίτεια, η διανομή θα γίνετια κατ’ οίκον στη δομή εφόσον είναί άστεγοι.

Για τους Ρομά, θα ισχύσει ότι ισχύει για όλες τις κατηγορίες.

Επιβάλλεται να μην ξεχάσουμε τα ζώα. Ζητάμε να δοθεί μέρημνα για τα αδέσποτα από τους Δήμους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here