Ο Δήμος Σαλαμίνας μέσω του ΝΠΔΔ ΑΚΟΙ.ΠΟ.Π πραγματοποίησε για δύο ημέρες την διοργάνωση & υλοποίηση δωρεάν μαθημάτων με θέμα: «Μαθήματα Αυτοπροστασίας για Γυναίκες» σε συνεργασία με τέσσερα τοπικά αθλητικά σωματεία.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι συμμετέχουσες εξασκήθηκαν σε τεχνικές πολεμικών τεχνών, διδάχτηκαν τις βασικές αρχές αυτοάμυνας και ήρθαν σε επαφή με έννοιες όπως η αυτοπροστασία, η δυναμικότητα και η αυτοπεποίθηση.

Παρουσία του Δημάρχου Σαλαμίνας Γιώργου Παναγόπουλου και του Προέδρου του Α.ΚΟΙ.ΠΟ.Π Θανάση Αλαϊσκα, γυναίκες και κορίτσια όλων των ηλικιών υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και αποδεικνύει 2 πράγματα. Πρώτον ότι οι Δήμοι οφείλουν να επικεντρώσουν την παροχή δωρεάν σεμιναρίων σε χρηστικά και επίκαιρα θέματα της καθημερινότητας και δεύτερον πως βιώνουμε μια νέα πραγματικότητα που απαιτεί – όσο θλιβερό και αν είναι ως γεγονός – οι γυναίκες να μαθαίνουν αυτοάμυνα.

Το τελευταίο πρέπει να προβληματίσει τους θεσμούς αλλά και τη κοινωνία των πολιτών. Να γίνει έρευνα σε βάθος ώστε να αναζητηθούν τα αίτια που προκαλούν τα βίαια περιστατικά που πληθαίνουν όχι μόνο σε βάρος των γυναικών αλλά σε βάρος όλων.

Επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο Σαλαμίνας, Γιώργο Παπαναγόπουλο για να μάθουμε αν έχουν παρατηρηθεί περιστατικά κακοποίησης γυναικών στη Σαλαμίνα που έκρινε αναγκαία την διοργάνωση σεμιναρίων αυτοάμυνας και μας είπε: « Στην αντίληψη μας δεν έχει υποπέσει κάποιο περιστατικό κακοποίησης. Βέβαια, στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών που έχουμε ως δήμος, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 300 περιστατικά που αφορούν λεκτική βία κυρίως αλλά και σωματική. Επειδή όμως και εξ όσων γνωρίζω, είναι το μοναδικό τέτοιο κέντρο στον Αργοσαρωνικό, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε με ακρίβεια που εντοπίζονται γεωγραφικά αυτά τα περιστατικά».

Το ερχόμενο σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου στις 6.30 μ.μ. το πρόγραμμα συνεχίζεται με μαθήματα  Tae Kwon do.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here