Δύο σύγχρονα απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων, 500 καφέ κάδοι οργανικών απορριμμάτων και 80 κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης, παραδόθηκαν στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής ανακυκλώσιμων που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής αξιοποιώντας σχετικά ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα.

Τον εξοπλισμό, καθώς επίσης και αρκετή ποσότητα εδαφοβελτιωτικού-παραγόμενου από την επεξεργασία βιοαποβλήτων, παρέδωσε στο δήμαρχο Τάσο Μπινίσκο ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλο.

Ο κ. Πατούλης εξέφρασε αφενός την ικανοποίησή του για την πρόοδο στη διαδικασία διανομής και την άριστη συνεργασία των δήμων, αφετέρου τη βεβαιότητα ότι με τη συμμετοχή των πολιτών και την ευαισθητοποίηση του δήμου, θα προστεθεί ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα της ανακύκλωσης και «θα συμβάλουμε όλοι μαζί στη μεγάλη προσπάθεια να αναδείξουμε την Αττική μας στην πρώτη θέση στη διαχείριση στερεών αποβλήτων». Επίσης συνεχάρη το δήμαρχο για τις προσπάθειες που καταβάλλει λέγοντας πως «με τη δική του συνδρομή και των υπηρεσιών του, θα επιτευχθεί ο στόχος να πρωτοστατήσει η Περιφέρεια Αττικής στο επίπεδο διαλογής των ανακυκλώσιμων και των βιοαποβλήτων».

Από την πλευρά του ο Τ. Μπινίσκος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την σημαντική δουλειά που κάνει στην πορεία μετάβασης της Αττικής σε Πράσινη Περιφέρεια, πρώτη σε όλη την Ελλάδα και τον αντιπεριφερειάρχη, για την σταθερή αρωγή του προς το δήμο. Ενημέρωσε ότι θα ξεκινήσει άμεσα η χρήση του καφέ κάδου, όπως και «τα σπιτάκια ανακύκλωσης που σε λίγο καιρό θα είναι και αυτά διαθέσιμα, προκειμένου να έχουμε ολοκληρωμένη περιβαλλοντική συνείδηση», ενώ ζήτησε τη συνδρομή της Περιφέρειας και στην επικοινωνία, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες για τα θέματα ανακύκλωσης».
Σημειώνεται ότι τα απορριμματοφόρα και οι καφέ κάδοι, οι οποίοι θα τοποθετηθούν κυρίως σε χώρους υψηλής συγκέντρωσης βιοαποβλήτων, π.χ. υγειονομικά καταστήματα και λαϊκές αγορές, θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του δικτύου συλλογής με συνέπεια τόσο τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ, όσο και στην αύξηση των ποσοστών παραγωγής κομπόστ, το οποίο θα αξιοποιείται από δήμους και πολίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here