Στηρίζουμε τον κλάδο των ξενοδόχων ο οποίος με πείσμα και όραμα κατακτά τον ενθουσιασμό των τουριστών και προβάλλει την Αττική και όλη την Ελλάδα διεθνώς, τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στη βράβευση των καλύτερων ξενοδοχείων και δυναμικών new openings της χώρας, στη τελετή απονομής των Greek Hotel of the Year Awards, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στον πολυχώρο Έβδομος – Multi Event City Loft στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο περιφερειάρχης απένειμε ορισμένα από τα σημαντικότερα βραβεία, τα οποία με πρόεδρο τον Πάνο Αλμυράντη, διοργανώνονται για τέταρτη συνεχή χρονιά με την παρουσία εκπρόσωπων των σημαντικότερων ξενοδοχειακών brands της ελληνικής αγοράς.

Συνεισφορά 9,8 δισ. στην οικονομία

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η Αττική μας και η Αθήνα χαρακτηρίζονται από τον διεθνή τουριστικό τύπο και φέτος, ως μια από τις πιο γοητευτικές περιοχές του κόσμου, με θέα από κάθε γωνιά του λεκανοπεδίου, με εξαιρετική γαστρονομία και με κουλτούρα φιλοξενίας. Αξίζουν συγχαρητήρια στο κλάδο των ξενοδόχων για τις διαρκείς προσπάθειες αναβάθμισης και των επενδύσεων στην ανακαίνιση και συντήρηση των κτισμάτων, που έφτασαν φέτος, όπως πληροφορούμαι, τα 830 εκατ. ευρώ σε ανακαινίσεις και συντηρήσεις, έναντι 987 εκατ. ευρώ πριν το 2019. Αναμφίβολα, ο κλάδος της φιλοξενίας του φαγητού και ποτού μαζί συγκαταλέγονται στους ισχυρότερους συντελεστές στην ελληνική οικονομική ανάπτυξη, αφού συνεισέφεραν 9,8 δισεκατομμύρια ευρώ στην οικονομία τον προηγούμενο χρόνο που ξεπερνά το 5,5% του ΑΕΠ της χώρας. Ενώ συνολικά τα ξενοδοχεία υποστήριξαν περίπου 170.000 θέσεις εργασίας το 2021».

Κλείνοντας, συνεχάρη τους επιχειρηματίες-επαγγελματίες του κλάδου αλλά και τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, για την έκδοση των επικαιροποιημένων υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία από την πανδημία και ιδιαίτερα «για τη σφραγίδα πιστοποίησης που αναρτάται σε όλα τα ξενοδοχεία και φέρει την εμβληματική μορφή του Ιπποκράτη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here