Σε δημόσιο διάλογο «επί συγκεκριμένων προγραμματικών αρχών» για να απαντήσουν πώς αντιλαμβάνονται την επόμενη μέρα της Αττικής, κάλεσε τους ανθυποψηφίους της η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα». 

«Τους καλώ να μας πουν το πώς επαναδιεκδικούν μία θέση στην πιο σπουδαία Περιφέρεια της πατρίδας μας, ενώ, αν και έχουν δοκιμαστεί στην Αυτοδιοίκηση πολύ περισσότερα χρόνια από ό,τι εγώ, δεν έχουν να επιδείξουν μετρήσιμα αποτελέσματα, όπως π.χ. την ανάπλαση στο Φαληρικό, τη στήριξη στα νοσοκομεία», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Δεν ήρθα στην Αυτοδιοίκηση για να ακολουθήσω το παράδειγμα εκείνων που τη χρησιμοποιούσαν, είτε ως σκαλοπάτι για την κεντρική πολιτική σκηνή είτε για τιμητική συνταξιοδότηση».

Η κ. Δούρου σημείωσε επίσης ότι «σε αυτές τις εκλογές θα δοκιμαστεί το αν θέλουμε συναίνεση μπροστά στις κάμερες, αλλά την ίδια στιγμή ποστάρουμε χυδαιότητες, και χρησιμοποιούμε εμφυλιοπολεμικό λόγο».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει στοχοποίησή της με αφορμή τις εθνικές τραγωδίες που έζησε η Αττική, ενώ σε άλλες, παρεμφερείς περιπτώσεις δεν συνέβη το ίδιο, η Ρένα Δούρου, αφού εξέφρασε την «απέραντη θλίψη που αισθάνεται», είπε: «Είναι μία θλίψη που δεν θα με αφήσει ποτέ, αλλά κοντά σε αυτή τη θλίψη αθροίζεται και η λύπη για το πώς δημοσιογράφοι, βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου από τα πρώτα 24ωρα, όταν ακόμα αναζητούσαμε τους αγνοούμενους, είχαν ήδη βγάλει το κατηγορητήριο της δίωξης». Συνέχισε, δε, λέγοντας ότι «και στοχοποίηση υπήρξε και πολιτικές σκοπιμότητες, απέναντι σε ένα πρόσωπο που έχει διατρανώσει ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου όπως όταν στην περίπτωση της μήνυσης Κασιδιάρη, μετά το επεισόδιο με το νερό, είχα ζητήσει να αρθεί η ασυλία μου, ή όταν μετά την εθνική τραγωδία της Μάνδρας, που δεν ήταν μια τραγωδία της Δούρου ή της Περιφέρειας Αττικής, προσήλθα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας τη διερεύνηση των αιτιών». 

Η κ. Δούρου χαρακτήρισε «λυπηρό το γεγονός ότι έχουμε μπει σε ένα κύκλο ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής» και ζήτησε να κριθεί «για αυτά που είπαμε το 2014 και δεν περαιώσαμε, ή για αυτά που είπαμε και περαιώσαμε και όχι να βρίσκομαι σε μία ομηρία και σε μία ποινικοποίηση της δράσης και του έργου της Περιφέρειας Αττικής». 

«Εκτιμώ» συνέχισε, «ότι τηρώ την υπόσχεσή μου να υλοποιήσω ένα έργο που έχουν τόσο πολύ ανάγκη οι συμπολίτες μου στο σύνολο των 66 Δήμων της Περιφέρειας Αττικής και έχουμε κάνει την επιλογή να λειτουργήσουμε αθόρυβα και εκ του αποτελέσματος να κριθούμε».

Χαρακτήρισε «προσωπικό στοίχημα» το Πεδίο του Άρεως το οποίο, όπως είπε, σήμερα έχει αναμορφωθεί, μετά από συνεχείς δράσεις που έλαβε η ίδια από το ξεκίνημα της θητείας της, και ευχαρίστησε την Ελληνική Αστυνομία για τη συνδρομή της, τονίζοντας με έμφαση ότι «τώρα υπάρχει ασφάλεια», ενώ απέδωσε τα εύσημα σε κατοίκους της περιοχής, τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και αιρετούς, οι οποίοι «άθροισαν τις δυνάμεις τους». 

«Ευρωπαίοι α λα καρτ για τα απορρίμματα»
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, η περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε ότι ήταν ένα από τα θέματα που έβαλε στον πυρήνα της προεκλογικής ατζέντας το 2014 παρά τις συστάσεις που δέχθηκε περί αποφυγής του πολιτικού κόστους. «Είμαστε Ευρωπαίοι α λα καρτ», είπε και εξήγησε: «Είμαστε Ευρωπαίοι όσον αφορά τις πολιτικές λιτότητας, αλλά στις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές για την ισότητα των φύλων, τα ανθρώπινα δικαιώματα ή τη διαχείριση των απορριμμάτων, είμαστε Βαλκάνιοι». 
«Ψηφίσαμε περιφερειακό σχεδιασμό και διασφαλίσαμε χρηματοδότηση από την Ευρώπη», είπε στη συνέντευξή της η κ. Δούρου και τόνισε ότι «το θέμα αυτό, όπως και τα αντιπλημμυρικά, η οδοποιία, τα απορρίμματα, τα αποχετευτικά έργα, δεν έχουν εγκαίνια».
Αναφερόμενη στην «Αττική Ριβιέρα», δήλωσε περήφανη που «ξεκόλλησε ένα έργο από τις απαρχές της Μεταπολίτευσης» και πρόσθεσε: «Δίνουμε πειστική και έμπρακτη απάντηση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών, με το οποίο κανείς δεν ασχολήθηκε».
Τέλος, σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή το ρεπορτάζ του BBC, σημείωσε: «Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν δεν υπογράφαμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία αφαιρέθηκε από το Σύνταγμα των γειτόνων μας κάθε ένοχος αλυτρωτισμός. Και προσέθεσε: «Λυπάμαι για τον κ. Μητσοτάκη, που είχε δώσει συνέντευξη σε διεθνή ΜΜΕ, μιλώντας για μειονότητες, Καταλονίες και άλλα τέτοια συναφή». 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here