Μ. Σελέκος: Υποδομές κι όχι έργα βιτρίνας με κατασπατάληση μεγάλων κονδυλίων

 Δυστυχώς δεν υπάρχει σταθμός ΜΕΤΡΟ και είναι συγκεκριμένες οι ευθύνες

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα μιλάμε πλέον για μια πόλη καθαρή

Τι γίνεται με τις υποδομές στην πόλη σας; Έχετε προχωρήσει στα έργα της αντιπλημμυρικής προστασίας;

Αυτό που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, είναι να ενισχύσουμε τις υποδομές της πόλης μας και όχι να κάνουμε έργα βιτρίνας με κατασπατάληση μεγάλων κονδυλίων χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα για τους κατοίκους.

Έτσι, από τότε που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, ξεκινήσαμε ένα συνολικό σχεδιασμό και παράλληλα διεκδικήσαμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που θα θωρακίσουν την πόλη μας από τις πλημμύρες.

Το Χαϊδάρι είχε πληγεί επανειλημμένα από πλημμύρες που κατέστρεφαν εκατοντάδες σπίτια, αυτοκίνητα, δρόμους και υποδομές του Δήμου μας.

Δημιουργήθηκε με τα χρόνια, ένα κλίμα συνεχούς φόβου και ανασφάλειας των κατοίκων, ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή.

Αυτό το διάστημα υλοποιείται – αν και έχει σταματήσει προσωρινά λόγω τεχνικών προβλημάτων – η κατασκευή του κεντρικού αντιπλημμυρικού αγωγού στη Λεωφόρο Αθηνών (Καβάλας).

Επίσης, έχουμε ήδη καταθέσει στην Περιφέρεια δύο (2) μελέτες για τις περιοχές του Β.Δ. Δάσους και της Αφαίας Σκαραμαγκά, οι οποίες είχαν ενταχθεί στο Τεχνικό  Πρόγραμμα και περιμένουμε τη δημοπράτησή τους.

Έχουμε κάνει ακόμα, μικρά αντιπλημμυρικά έργα στο Στρατόπεδο, στην Αστυθέα, στην οδό Πύλου και σε άλλα σημεία, όπως επίσης,   συνεχείς καθαρισμούς στα φρεάτια ομβρίων υδάτων.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην καθημερινότητα των δημοτών σας; Εντάσσετε σε αυτό την έλλειψη κεντρικής και συχνής συγκοινωνίας;

Οι δημότες μας, όπως και η πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, βιώνουν πολλά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα αλλά και την επιβίωσή τους.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα έχουν να κάνουν με την ανεργία, τη φτώχεια, την ανέχεια, την αβεβαιότητα για το μέλλον.

Ό,τι και να κάνεις σε μια πόλη, όσο και να ομορφύνεις το φυσικό περιβάλλον (κάτι που πρέπει να γίνει και προσπαθούμε γι΄αυτό), αν οι άνθρωποι που ζούν σ΄αυτές δεν έχουν δουλειά, αν φεύγουν τα παιδιά τους μετανάστες στο εξωτερικό, αν δεν μπορούν λόγω οικονομικών προβλημάτων να βγούνε μια βόλτα, να πάνε σινεμά, να έχουν δραστηριότητες, αν δεν έχουν την ψυχική ηρεμία, τη γαλήνη, την ευτυχία που χρειαζόμαστε όλοι, τότε η καθημερινότητα γίνεται μαρτυρική, μετράει σαν μία ακόμα χαμένη μέρα από τη ζωή τους.

Ζητήματα της καθημερινότητας είναι επίσης,  να υπάρχουν καλά Σχολεία, Παιδικοί Σταθμοί, παιδικές χαρές, ασφαλείς δρόμοι, άνετα πεζοδρόμια, χώροι πολιτισμού και άθλησης, επαρκής φωτισμός, ΚΑΠΗ αλλά και ολοκληρωμένη φροντίδα για τους ηλικιωμένους, Νοσοκομεία και πρωτοβάθμια Υγεία για όλους, χώροι αναψυχής και βέβαια ολοκληρωμένο δίκτυο αστικών συγκοινωνιών.

Δυστυχώς στο Χαϊδάρι δεν υπάρχει σταθμός ΜΕΤΡΟ και για αυτό υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες, από τη στάση που κράτησαν προηγούμενες διοικήσεις όταν γινόταν ο σχεδιασμός του ΜΕΤΡΟ.

Επίσης υπάρχει έλλειψη συχνής συγκοινωνίας, αφού ο ΟΑΣΑ επικαλείται τη μείωση των οδηγών, που συνεπάγεται τη μείωση των δρομολογίων, τις μεγάλες αναμονές στις στάσεις και την ατέλειωτη ταλαιπωρία των πολιτών.

Εμείς,  κάνουμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να αποκτήσουμε λεωφορεία, για να λειτουργήσουμε τη δημοτική συγκοινωνία, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε κυρίως τις απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου μας και θα τις συνδέσει με το Σταθμό ΜΕΤΡΟ της Αγίας Μαρίνας.

Πώς είναι τα οικονομικά του Δήμου σας; Υπάρχουν καθυστερήσεις υλοποίησης έργων λόγω έλλειψης χρηματοδότησης;

Η χρηματοδότηση των Δήμων από την Κεντρική εξουσία, έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια κατά 65%, με αποτέλεσμα τον οικονομικό στραγγαλισμό και τη δυσκολία λειτουργίας των υπηρεσιών αλλά και των έργων που πρέπει να γίνουν και είναι απαραίτητα σε κάθε περιοχή.

Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να οδηγήσουν υπηρεσίες των Δήμων σε ιδιωτικοποίηση (Καθαριότητα, Πράσινο, Αυτεπιστασία, Παιδικοί Σταθμοί, Πολιτισμός κλπ).

Να γίνουν οι Δήμοι φορομπηχτικοί μηχανισμοί αυξάνοντας και επιβάλλοντας τοπικούς φόρους που θα πέσουν στις πλάτες των δημοτών.

Και βέβαια οι μεγάλες περικοπές των προϋπολογισμών συνεπάγονται καθυστερήσεις και μειώσεις σε έργα και παρεμβάσεις που είναι απαραίτητα στις πόλεις μας.

Σε ποιο επίπεδο βρίσκεστε στον τομέα της καθαριότητας;

Περάσαμε πολύ δύσκολα χρόνια στον Τομέα της Καθαριότητας αφού δεν είχαμε μηχανήματα και προσωπικό.

Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται η παραλαβή του στόλου των οχημάτων που αγοράσαμε (4 απορριμματοφόρα,  φορτηγό, σάρωθρο-σκούπα, φορτωτής και πλυντήριο κάδων) και είμαστε σίγουροι ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα μιλάμε πλέον για μια πόλη καθαρή, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Έχει αντιμετωπισθεί το πρόβλημα στη λειτουργία της ΥΔΟΜ Αιγάλεω που εξυπηρετεί τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας;

Το πρόβλημα στη λειτουργία της ΥΔΟΜ Αιγάλεω θα αντιμετωπισθεί μόνο όταν γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου τεχνικού προσωπικού, ώστε να στελεχωθεί πλήρως η ΥΔΟΜ Αιγάλεω για να εξυπηρετήσει τους κατοίκους των περιοχών της Δυτικής Αθήνας.

Ο Δήμος μας προσωρινά «έβαλε πλάτη» βοηθώντας την ΥΔΟΜ Αιγάλεω με Τοπογράφο από την ήδη υποστελεχωμένη Υπηρεσία μας, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των κατοίκων και να μπορέσουν να βγάλουν τις άδειες που χρειάζονται.

Έχετε δημιουργήσει ενημερωτικές συγκεντρώσεις με τους κατοίκους για το έργο της δημοτικής αρχής. Ποια είναι η ανταπόκριση;

Κάθε χρόνο κάνουμε Λαϊκές Συνελεύσεις σε 7 περιοχές του Δήμου μας, προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι για  γενικότερα θέματα αλλά και για τοπικά προβλήματα που τους απασχολούν. Παράλληλα αυτό που επιδιώκουμε είναι να έρθουν προτάσεις, να γίνουν παρατηρήσεις, να αναπτυχθεί ένας πλούσιος διάλογος που θα μας βοηθήσει όλους να εστιάσουμε, να ιεραρχήσουμε και να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν.

Αυτή είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία για το Χαϊδάρι στην οποία συμμετέχουν εκατοντάδες πολίτες.

Όμως η αμφίδρομη σχέση δημοτικής αρχής και κατοίκων δεν σταματάει εδώ.

Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με όλους τους Συλλόγους και τα Σωματεία (Εθνικοτοπικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς, εργασιακούς, συνταξιούχων, γυναικών κλπ), όπως επίσης και με επιτροπές κατοίκων που δημιουργούνται για διάφορα θέματα, καθώς και με κάθε συμπολίτη μας που έχει οποιοδήποτε πρόβλημα και θέλει να απευθυνθεί στο Δήμο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here