Δωρεάν σχολικά είδη θα δοθούν από τον Δήμο Αθηναίων σε 2.858 μαθητές ευάλωτων οικογενειών που υποστηρίζονται από τα προγράμματα του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου (ΚΥΑΔΑ). Τα είδη διανέμονται καθημερινά από το Κοινωνικό Βιβλιοχαρτοπωλείο στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας στον Σταθμό Λαρίσης.

Επίσης, συνολικά 1.105 παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 ετών, που υποστηρίζονται από το ΚΥΑΔΑ, παραλαμβάνουν πακέτα με προϊόντα στοματικής υγιεινής. Στη δράση συμμετέχει και το Κοινωνικό Οδοντιατρείο του ΚΥΑΔΑ για δωρεάν προληπτικά check-up στα παιδιά.

Εν τω μεταξύ, και φέτος ο Δήμος Αθηναίων παρέχει πρόσθετη διδακτική στήριξη στους μαθητές των οικονομικά αδύναμων οικογενειών, μέσω του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Η διδασκαλία αφορά μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στο γυμνάσιο ή το λύκειο και είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων.

Tα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά, από τις 16:00 έως τις 21:00, στις εγκαταστάσεις του 41ου Γυμνασίου Αθηνών (Πάτμου 11-13).

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά ή με φυσική παρουσία στη Γραμματεία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου (στον 2ο όροφο του σχολικού κτιρίου), τις καθημερινές, από τις 15:00 έως τις 21:00 ή με ηλεκτρονική αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα στείλουν στο e-mail koinoniko.frontistirio@athens.gr.υνδρομές για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες.

«Μέσω του ΚΥΑΔΑ συνεχίζουμε τις συντονισμένες προσπάθειες για να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στις οικογένειες που στερούνται, καθημερινά, βασικά αγαθά», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here