«Δύο είναι τα μεγάλα μας στοιχήματα: Η καθημερινότητα και η ασφάλεια του πολίτη. Και θα τα κερδίσουμε», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά», Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναφερόμενος στα προβλήματα της καθημερινότητας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Αττικής, ο κ. Χαρδαλιάς δεσμεύεται, εφόσον εκλεγεί, να έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών μέσα στα πρώτα τρία χρόνια της θητείας του. «Θα υπάρξει για τον σκοπό αυτόν ένα συνολικό, σχέδιο, με σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης. Θα δοθεί έμφαση στην ανακύκλωση, που σήμερα είναι μόλις στο 23,1%, και τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων, ενώ θα δρομολογηθούν άμεσα σημαντικές επενδύσεις στην κατασκευή και λειτουργία σύγχρονων μονάδων», σημειώνει.

Σε ερώτηση για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση του λεκανοπεδίου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει ότι τα προηγούμενα χρόνια έγιναν πολύ μεγάλα βήματα στην Πολιτική Προστασία, όμως «η κλιματική κρίση τρέχει με ρυθμούς που επιβάλλουν να επιταχύνουμε τον βηματισμό μας» και χαρακτηρίζει επιτακτική την ανάγκη συνένωσης δυνάμεων κράτους, αυτοδιοίκησης και κοινωνίας για την πρόληψη, την αποτροπή και την αντιμετώπιση των συνεπειών των ακραίων καιρικών φαινομένων. Προαναγγέλλει τη λειτουργία πλήρως εξοπλισμένου και επαρκώς στελεχωμένου Περιφερειακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας και δηλώνει πως «θα εξασφαλίσουμε την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού και θα δώσουμε έμφαση από την πρώτη στιγμή της θητείας μας στην ολοκλήρωση δρομολογημένων και το ξεκίνημα νέων έργων, άμεσης και μακρόπνοης αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας».

Στα ζητήματα της βελτίωσης της καθημερινότητας και της ασφάλειας των κατοίκων της Αττικής, τα οποία ορίζει ως τα μεγάλα στοιχήματα, ο κ. Χαρδαλιάς υπογραμμίζει, επίσης, ότι «θα συνεργαστούμε με τους δημάρχους και θα αλλάξουμε ταχύτητα, συγκροτώντας ένα Παρατηρητήριο, που θα υπάγεται απευθείας στον περιφερειάρχη και θα παρακολουθεί σε καθημερινή βάση την εξέλιξη των έργων και των δράσεων που μπαίνουν σε εφαρμογή». Ταυτόχρονα θεωρεί κομβικό το ζήτημα των συναρμοδιοτήτων σε κρίσιμους τομείς. «Θα διεκδικήσουμε και θα πετύχουμε άρση των αλληλοεπικαλύψεων και των συναρμοδιοτήτων, έτσι ώστε ένας και μόνο να είναι υπεύθυνος για κάθε ζήτημα», ξεκαθαρίζει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here