Σε ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη όσων δυσκολεύονται ή ακόμη και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορονοϊού και στην παραμονή τους για μεγάλο διάστημα μέσα στο σπίτι, προχωρά ο δήμος Ιλίου. Ψυχολόγοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Κέντρου Κοινότητας θα παρέχουν συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη σε αυτούς που αισθάνονται πως το έχουν ανάγκη, καθώς δυσκολεύονται να διαχειριστούν τα νέα δεδομένα της καθημερινής ζωής τους. Έτσι, θα μπορούν να επικοινωνούν μαζί τους και οι ψυχολόγοι θα απαντούν σε ερωτήσεις και προβληματισμούς πολιτών και οικογενειών.
Η νέα αυτή δράση προστίθεται στις διευρυμένες υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, που παρέχει ο δήμος Ιλίου σε άτομα που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν.
«Η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται από την πρωτόγνωρη κρίση δημόσιας υγείας, φέρνει στην καθημερινότητά μας κοινωνική απόσταση, περιορισμό, απομόνωση. Έννοιες απολύτως επιβεβλημένες, αλλά άγνωστες στην ελληνική πραγματικότητα. Με δεδομένο ότι η επικοινωνία δημιουργεί πολλές φορές ένα ισχυρό υποστηρικτικό δίκτυο ψυχικής προστασίας, προχωρήσαμε στην υλοποίηση της νέας δράσης», τόνισε ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος και πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εργαζόμενους της Κοινωνικής Υπηρεσίας που σηκώνουν, τούτες τις ώρες, στις πλάτες τους, το μεγαλύτερο μέρος της λειτουργίας του δήμου».
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:00 έως 15:00, στα τηλέφωνα 2132030007 – 2132030011.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here