Άναψε το «πράσινο» φως για το νέο κύκλο διανομής τροφίμων (είδη παντοπωλείου, είδη βασικής υλικής συνδρομής, νωπά είδη και είδη οπωροπωλείου) σε Δήμους της Αττικής, στο πλαίσιο του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ, μετά την υπογραφή της επέκτασης της σχετικής σύμβασης μέχρι τα τέλη του 2023.

Η σύμβαση υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας στα γραφεία  της Περιφέρειας, παρουσία και της Διευθύντριας Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα.

Οι διανομές σε πάνω από 40.000 ωφελούμενους Δήμων της Αττικής θα ξεκινήσουν άμεσα και υπολογίζεται να διανεμηθούν μέχρι και τα τέλη του 2023 περίπου 3,7 εκ. τεμάχια τροφίμων, τα οποία προστίθενται στα ήδη 6 εκ. τεμάχια που έχουν διανεμηθεί συνολικά από το 2020.

Επισημαίνεται πως με το επιπλέον ποσό των 6 εκ. ευρώ που διασφάλισε η  Περιφέρεια από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,  ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος αγγίζει τα 21,5 εκ ευρώ.  

Οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας ευχαρίστησαν τον κ. Πατούλη για τη συνεργασία, υπογραμμίζοντας πως επί της δικής του θητείας και με τη δική του επιμονή και σπουδή, το σχετικό πρόγραμμα ξεπάγωσε και υλοποιείται.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης τόνισε σχετικά:

«Η στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων είναι ηθική μας υποχρέωση και απόλυτη προτεραιότητά μας. Στόχος μας να απορροφούμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ποσά για τους πολίτες της Αττικής που έχουν ανάγκη και να τους στηρίζουμε. Πρόκειται για ένα στοίχημα που έχουμε βάλει με στόχο να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο και είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε και να πετύχουμε».

Σε ποιους Δήμους θα γίνει η διανομή των τροφίμων

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Δήμος Ηρακλείου Αττικής, Δήμος Νέας Ιωνίας, Δήμος Αγίας Παρασκευής, Δήμος Χαλανδρίου, Δήμος Κηφισιάς,  Δήμος Βριλησσίων

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΤΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Δήμος Βύρωνα, Δήμος Γαλατσίου, Δήμος Δάφνης – Υμηττού, Δήμος Ζωγράφου

Δήμος Ηλιουπόλεως, Δήμος Καισαριανής, Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Δήμος Αγίου Δημητρίου, Δήμος Αλίμου, Δήμος Παλαιού Φαλήρου, Δήμος Γλυφάδας,

Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου, Δήμος Νέας Σμύρνης, Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπουλης

Δήμος Καλλιθέας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Δήμος Πειραιά, Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι.Ρέντη

Δήμος Περάματος, Δήμος Αίγινας, Δήμος Αγκιστρίου,  Δήμος Κυθήρων, Δήμος Πόρου

Δήμος Σαλαμίνας, Δήμος Σπετσών, Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων, Δήμος Ύδρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here