Το κατώφλι της ανακρίτριας στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, πέρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορούμενη για τη δολοφονία της ίδιας της κόρης της: της Τζωρτζίνας.

Η 33χρονη οδηγήθηκε υπό πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας. Αστυνομικοί των ΜΑΤ έκαναν κλοιό με τις ασπίδες γύρω από την κατηγορουμένη, η οποία μεταφέρθηκε πεζή από την εισαγγελία στο γραφείο της 18ης ανακρίτριας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι. Μετά την παραίτηση του δικηγόρου της Απόστολου Λύτρα, η ανακρίτρια της διόρισε συνήγορο όπως προβλέπει ο νόμος.

Δεκάδες πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια, φώναζαν υβριστικά σχόλια εναντίον της, ενώ αρκετοί την καλούσαν να ομολογήσει για να λυτρωθεί.

«Από το σύνολο του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού προκύπτει ότι ο θάνατος της Δασκαλάκη Γεωργίας επήλθε συνεπεία χορήγησης θανατηφόρου ποσότητας κεταμίνης, μέσα σε 20 λεπτά το πολύ, από τη στιγμή της χορήγησης και κατά το χρονικό αυτό διάστημα μαζί με τη Γεωργία ήταν μόνο η μητέρα της Πισπιρίγκου, Σωτηρία. Η τελευταία φορά που κάποιος από τους γιατρούς ή το νοσηλευτικό προσωπικό επισκέφτηκε το θάλαμο της ανήλικης ήταν περίπου μια ώρα πριν την εκδήλωση του επεισοδίου που οδήγησε στο θάνατο του παιδιού. Από την εξέταση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και από τον ιατρικό φάκελο του θύματος προκύπτει ότι δεν χορηγήθηκε σε καμία ποσότητα κεταμίνη».

Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, το διαβιβαστικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα σχετικά με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Στο διαβιβαστικό αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Από την Υπηρεσία μας, στο πλαίσιο της προανάκρισης για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της Γεωργίας, ζητήθηκαν οι ιατρικοί φάκελοι από όλα τα νοσοκομεία όπου είχε νοσηλευτεί (Καραμανδάνειο, Π.Γ.Ν. Πατρών, Ωνάσειο, Γ.Ν. Παίδων Αθηνών) και εξετάστηκε όλο το ιατρικό προσωπικό του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» που παρακολουθούσε την πορεία της υγείας της.

Εξετάστηκε και ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροτομή στη Δασκαλάκη Γεωργία, από του οποίου την κατάθεση προέκυψε ότι ο θανατός της επήλθε συνεπεία «θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία».

Συγκεκριμένα, από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε η ύπαρξη της φαρμακευτικής ουσίας «κεταμίνη», σε ποσότητα η οποία είναι τοξική-θανατηφόρα. Αναφορικά με τον ακριβή χρόνο έλευσης του θανάτου μετά τη χορήγηση κεταμίνης, αυτός εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και κυρίως από την οδό χορήγησης. Το χρονικό εύρος ποικίλει από ελάχιστα δευτερόλεπτα έως 20 λεπτά, ανάλογα την οδό χορήγησης. Από την έρευνα τη Υπηρεσίας μας προέκυψε ότι ο μοναδικός άνθρωπος που ήταν στο θάλαμο της Γεωργίας τα τελευταία 20 λεπτά της ζωής της, προτού εμφανιστούν οι παρενέργειες του φαρμάκου, ήταν η μητέρα της».

Ο διάλογος με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ

Ήρθε στο φως ο ο «άτυπος» διάλογος της 33χρονης Ρούλας Πισπιριγκού με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, όταν οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ μετά την σύλληψή της.

Αναλυτικά τι είπε με τους αστυνομικούς

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν έχω κάνει τίποτα. Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα της κεταμίνης, εμένα ήρθατε να πάρετε;

Αστυνομικοί: Έδωσες κεταμίνη στο παιδί σου;

Ρούλα Πισπιρίγκου: Όχι δεν έδωσα στο παιδί τίποτα.

Αστυνομικοί: Πιστεύεις ότι υπάρχει κεταμίνη;

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα. Θέλω να ελεγχθεί αυτό. Την ώρα που μου χτυπήσατε την πόρτα, γκούγκλαρα να μάθω τι είναι η ουσία κεταμίνη

Η ποινική δίωξη και το ένταλμα σύλληψης

Tο τέλος  στο θρίλερ της υπόθεσης της Πάτρας δόθηκε χθες το πρωί  όταν το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής έστειλε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχοντας αδιάσειστα στοιχεία εναντίον της μάνας. Ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνης μόλις είδε το φάκελο άσκησε την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση εναντίον της μητέρας και ζήτησε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον της όπως και έγινε. Φέρεται μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες να είπε «αν ένας άνθρωπος είναι ικανός να σκοτώσει το παιδί του είναι ικανός να σκοτώσει και άλλους ανθρώπους».

Κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά ζωής πήγαν στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου και χτύπησαν την πόρτα. Η μητέρα εκείνη τη στιγμή στο σπίτι ήταν με την αδερφή της και συνομιλούσε με δημοσιογράφο τοπικής ιστοσελίδας σχετικά με την ουσία κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό  του κοριτσιού.

Της ζήτησαν να τους ακολουθήσει, γιατί όπως της είπαν πρέπει να δοθούν κάποιες διευκρινίσεις. Στη διαδρομή της ζήτησαν να κλείσει το κινητό. Λίγο μετά τις επτά το απόγευμα της Τετάρτης έφθασε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και οδηγήθηκε στον 11ο όροφο.

Το στοιχείο που την πρόδωσε

Η κεταμίνη ήταν το στοιχείο που πρόδωσε την Ρούλα Πισπιρίγκου. Ήταν η ουσία που βρέθηκε στο αίμα και τα ούρα της Τζωρτζίνας και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα.

Το αποτέλεσμα η Αθήνα το είχε εδώ και μέρες, ζητούσε όμως επαλήθευση στην ποσότητα που ήταν κατά πληροφορίες 6 mg ανά λίτρο αίματος. Γι’ αυτό τα δείγματα πήγαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, για να υπάρχει η επαλήθευση του αποτελέσματος.

Επιπλέον οι αρχές είχαν τις καταθέσεις των γιατρών από το Αγλαΐα Κυριακού που διευκρίνιζαν ότι στη θεραπευτική αγωγή που λάμβανε το παιδί δεν υπήρχε αυτή η ουσία.

Ο γρίφος είχε λυθεί.Επιπλέον  οι γιατροί επεσήμαναν ότι η μητέρα ήταν εκείνη που ήταν 24 ώρες μέσα στο δωμάτιο και έκανε και μπάνιο εκεί και δεν είχε φύγει από το παιδί. Επιπλέον έκαναν λόγο για «περίεργες συμπεριφορές» της.

Η αστυνομία δεν χρειαζόταν καν να έχει την κατάθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ήταν η μοναδική που θα μπορούσε όπως εκτιμάται να χορηγήσει αυτή την ουσία η οποία πωλείται και στο εμπόριο. Επιπλέον υπάρχουν και άλλα επαρκή και ουσιαστικά στοιχεία που δένουν την υπόθεση.

Για την αστυνομία η μητέρα ήταν εξ αρχής ύποπτη. Η έρευνα όμως κινήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα και μόνο 7 άτομα από αστυνομικούς και ιατροδικαστές ήξεραν στοιχεία και πως προχωρούσε η έρευνα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου πιθανότητα να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί στην ανακρίτρια .

Οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας

Η Εισαγγελία Αθηνών ανέλαβε την υπόθεση καθώς ο θάνατος της Τζωρτζίνας έγινε στην Αθήνα. Από εδώ και πέρα οι φάκελοι των άλλων δύο κοριτσιών της Μαλένας και της Ίριδας θα διαβιβαστούν στην Αθήνα από την Πάτρα προκειμένου να συσχετιστούν με την υπόθεση του τρίτου παιδιού, για την οποία πια έχουν καταλήξει σε εγκληματική ενέργεια.

Θα ξεκινήσει νέα έρευνα για τα κοινά στοιχεία και τον πρώτο λόγο πια τον έχει η ανακρίτρια

Όσοι ασχολήθηκαν με την διερεύνηση του θανάτου της Μαλένας διευκρινίζουν ότι στις τοξικολογικές εξετάσεις δεν βρέθηκε κεταμίνη .Το ερώτημα που προκύπτει είναι Αν κατηγορηθεί και για τους άλλους δύο θανάτους τότε μιλάμε ότι σκότωνε τα κορίτσια με διαφορετικούς τρόπους;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here