Ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 2 και και την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί για άλλη μια χρονιά η Περιφέρεια Αττικής.

Ειδικότερα, παρεμβάσεις προνυμφοκτονίας σε εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών, θα γίνουν στις παρόχθιες περιοχές κατά μήκους του Κηφισού, στο κανάλι της Μυρτιώτισσας, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο ρέμα του Προφήτη Δανιήλ στο Ρέντη, στις λιμνοδεξαμενές στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Σχιστού Περάματος, σε αγωγούς ομβρίων υδάτων και σε φρεάτια υδροσυλλογής στην Φρεαττύδα και στα Καμίνια και στο αντιπλημμυρικό της οδού Κωστή Παλαμά στη Νίκαια.

Σημειώνεται πως μέχρι τέλους του έτους έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν άλλοι 3 επαναληπτικοί ψεκασμοί. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος «δεν αρκεί η υλοποίηση του προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής. Χρειάζεται η συνεργασία των Δήμων και των πολιτών για να μην υπάρχουν λιμνάζοντα νερά, τα οποία αποτελούν σημεία συγκέντρωσης και αναπαραγωγής των  κουνουπιών, ούτε  στα φρεάτια ομβρίων, τις  πλατείες και τα πάρκα αλλά ούτε και στους κήπους και τις  γλάστρες των κατοικιών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here