Το ΑΣΕΠ δεν θα πάει διακοπές, οι διαδικασίες των προσλήψεων δεν θα «παγώσουν» ούτε τον Αύγουστο. Επιταχύνονται οι διαδικασίες προσλήψεων στο Δημόσιο, μετά την συζήτηση που είχε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως με τον πρόεδρο και την Ολομέλεια του ΑΣΕΠ, στο πλαίσιο υλοποίησης του κυβερνητικού μεταρρυθμιστικού προγράμματος. Το επόμενο διάστημα θα γίνουν 1.241 προσλήψεις σε Δήμους, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α), την Ελληνική Αστυνομία, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, τα εποπτευόμενα Νομικά Πρόσωπα και την Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση. Σκοπός όλων των προσλήψεων είναι να τοποθετηθεί ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση και να επιτευχθεί με αυτό τον τρόπο η μέγιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημόσιου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Ελληνική Αστυνομία

Σε 36 μόνιμες προσλήψεις για την κάλυψη του Υγειονομικού Τμήματος του σώματος της Αστυνομίας θα προβεί η ΕΛΑΣ. Οσοι επιλεγούν θα καταταγούν ως αξιωματικοί με τον βαθμό του υπαστυνόμου Α και Β.

Δικαστική Αστυνομία

Εντός του Σεπτεμβρίου θα δημοσιευτεί η προκήρυξη για την πρόσληψη 700 μονίμων υπαλλήλων στην Δικαστική Αστυνομία (600 ένστολοι αστυνομικοί και 100 πολιτικοί υπάλληλοι).

Υ.Π.Α

Το ΑΣΕΠ βρίσκεται στην τελική επεξεργασία της προκήρυξης για την πρόσληψη 150 μονίμων υπαλλήλων στην Υ.Π.Α και η προκήρυξη αναμένεται να βγεί στο «αέρα» το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου και αφορά 141+9 προσλήψεις.

Οι 141 προσλήψεις αφορούν άτομα Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, από τους επιτυχόντες που θα γίνουν και διοριστέοι του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2022. Στις υπόλοιπες 9 θέσεις θα προσληφθούν άτομα που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου 2643/1998 (πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία άνω του 50%, ανάπηροι πολέμου, κ.α). Οι ειδικότητες που θα περιλαμβάνει η προκήρυξη είναι: Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων Μηχανικών, Διπλωματούχων Πολιτικών Μηχανικών, Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, Ηλεκτρονικών (ATSEP) με πτυχίο Πληροφορικής, Ηλεκτρονικών (ATSEP), Διοικητικών – Οικονομικών και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, Παροχής Πληροφοριών Πτήσεων (AFISO), Ηλεκτρονικών (ATSEP) με πτυχίο Πληροφορικής.

Παράλληλα «τρέχουν» 12 προκηρύξεις μέσω του ΑΣΕΠ για προσλήψεις στους Δήμους και Υπηρεσίες του Δημοσίου που καλύπτουν άτομα κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας (Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης). Θα προσληφθούν 110 άτομα με τις εξής ειδικότητες: Νοσηλευτές, Μηχανικοί, Διοικητικοί, Οδηγοί, Αποθηκάριοι, Χειριστές, Τραπεζοκόμοι, Εργάτες, Καθαριστές/Καθαρίστριες και Προσωπικό Καθαριότητας.

Οι αιτήσεις ανά φορέα, ειδικότητα και οι προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων:

Κέντρο υποδοχής και αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων: ιατροί, ψυχίατροι, οδοντίατροι, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, φαρμακοποιοί και κοινωνικοί λειτουργοί (Π.Ε), νοσηλευτές (Τ.Ε), βοηθοί νοσηλευτών, οδηγοί, εργάτες γενικών καθηκόντων, επιμελητές κοινωνικής πρόνοιας, αποθηκάριοι(Δ.Ε), βοηθοί αποθηκάριων, τραπεζοκόμοι, καθαριστές και πλύντες (Υ.Ε). Αιτήσεις έως 31 Ιουλίου.

Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης: Αρχαιολόγοι, Αρχιτέκτονες Μηχανικοί (Π.Ε), Διοικητικού Οικονομικού, Συντηρητές Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης (Τ.Ε), Συντηρητές Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης και Εργατοτεχνίτες (Δ.Ε). Αιτήσεις μπορούν υποβληθούν έως 27 Ιουλίου.

Δήμος Καμένων Βούρλων: Χειριστές Μηχανημάτων(Δ.Ε) και Προσωπικό καθαριότητας εξωτερικών χώρων (Υ.Ε). Αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 28 Ιουλίου.

Δήμος Δίου Ολύμπου: Πολιτικοί Μηχανικοί (Π.Ε), οδηγοί απορριμματοφόρων και χειριστές μηχανημάτων (Δ.Ε), εργάτες πρασίνου και εργάτες οικοδομικών εργασιών (Υ.Ε). Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν έως τις 28 Ιουλίου.

Δήμος Καλαμαριάς: Ναυαγοσώστες(Δ.Ε), Εργάτες γενικών καθηκόντων (Υ.Ε). Αιτήσεις έως τις 31 Ιουλίου.

Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Οδηγοί, χειριστές και μηχανοτεχνίτες μηχανημάτων (Δ.Ε). Αιτήσεις έως 31 Ιουλίου.

Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Προσωπικό καθαριότητας (Υ.Ε). Αιτήσεις έως 31 Ιουλίου.

Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά: Ναυαγοσώστες πισίνας (Δ.Ε) και εργάτες γενικών καθηκόντων (Υ.Ε). Αιτήσεις υποβάλλονται εως 29 Ιουλίου.

Δημοτική Επιχείρηση Αποχέτευσης Τρίπολης: Διοικητικού Λογιστικού (Τ.Ε), υδραυλικοί και χειριστές μηχανημάτων (Δ.Ε) και εργάτες ύδρευσης (Υ.Ε). Αιτήσεις υποβάλλονται έως 3 Αυγούστου.

Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας: Διοικητικού – οικονομικού, αγρονόμοι –τοπογράφοι μηχανικοί, ιχυολόγοι (Π.Ε), διοικητικού οικονομικού (Τ.Ε).

ΕΑΒ

Τις πρώτες μέρες του Αυγούστου θα βγει στον «αέρα» ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 254 υπαλλήλων στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία(ΕΑΒ). Το προσωπικό που θα επιλεγεί ανήκει στις κατηγορίες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ). Οι όροι της προκήρυξης έχουν εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, αλλά η διαδικασία των προσλήψεων είναι ευθύνη της ΕΑΒ. Εκτός από την πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας η οποία είναι απαραίτητη, τα υπόλοιπα κριτήρια είναι οι τίτλοι σπουδών, με τον βαθμό να έχει σημαίνοντα ρόλο και η εμπειρία, η οποία δίνει μόρια έως και για 120 μήνες.

Επιπλέον μόρια δίνουν ο χρόνος ανεργίας, η ιδιότητα του πολύτεκνου και ο αριθμός των ανηλίκων τέκνων, οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών, προσόντα που έχουν βαρύνουσα σημασία σε περίπτωση ισοβαθμίας. Οι ενδιαφερόμενοι που διαθέτουν τα προσόντα της προκήρυξης, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση με ηλεκτρονικό τρόπο, ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, δια ζώσης και με εξουσιοδότηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here