Το βράδυ της Κυριακής γίναμε μάρτυρες μίας εικόνας εκλογών που όμοιά της δεν έχει ξαναζήσει ο τόπος. Ποτέ ξανά δεν είχε καταγραφεί στην ιστορία των Ευρωεκλογών, τόσο μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο πρώτα κόμματα. Το τελικό αποτέλεσμα, αν και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν είναι απόλυτα ολοκληρωμένο, θα προσεγγίζει τις δέκα μονάδες απόσταση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Το αποτέλεσμα αυτό οδήγησε τον Πρωθυπουργό σε μία απόφαση που για πολλούς ήταν λογικό επακόλουθο, ενώ για άλλους βιαστική, να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές με πιθανότερη ημερομηνία την Κυριακή 7 Ιουλίου.

Από την πρώτη στιγμή που βγήκαν στον αέρα τα exit poll των ιδιωτικών σταθμών, τα στελέχη της Κυβέρνησης που βρίσκονταν στα διάφορα τηλεοπτικά πάνελ προσπαθούσαν εναγωνίως να πείσουν, πρώτα τον εαυτό τους και μετά το τηλεοπτικό κοινό, ότι η ήττα δεν ήταν στρατηγική και ότι είναι αποτέλεσμα μη λήψεως των μηνυμάτων της Κυβέρνησης από το εκλογικό σώμα. Καλό το παραμύθι και το αφήγημα, αλλά δεν έχει δράκο. Το χαμηλό ποσοστό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν είναι προϊόν μη αντίληψης των μηνυμάτων από τους ψηφοφόρους, αλλά σαφές μήνυμα των εκλογέων προς ένα κόμμα, μία κυβέρνηση και συγκεκριμένα στελέχη της, που απώλεσαν την αριστερή τους ταυτότητα…σε μια διαδρομή από ένα κότερο σε μια μαρίνα.
Το να πιστεύει ο Πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του, ότι δεν ηττήθηκαν, αλλά ότι απλώς εισέπραξαν μία ψήφο διαμαρτυρίας της στιγμής είναι δικαίωμα τους. Το να δίνουν όμως με την πολιτική που ασκούν, με την αλαζονεία τους και με τις αλλεπάλληλες επικοινωνιακές και όχι μόνο γκάφες τους, τη δυνατότητα στη συντηρητική παράταξη να επιστρέψει στην ηγεσία της χώρας νικήτρια και τροπαιούχος, αποτελεί ιστορικό ατόπημα.
Η Συμφωνία των Πρεσπών, οι συμπεριφορές τύπου Πολλάκη που δεν ταιριάζουν με την κουλτούρα και το ήθος της Αριστεράς, η αλαζονεία της εξουσίας, το σφιχταγκάλιασμα με το κεφάλαιο και τα καθρεφτάκια στους ιθαγενείς, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που οδήγησαν στην εκλογική συντριβή της Κυριακής και που θα φέρουν τον όλεθρο στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Το να πας να λύσεις ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα αδιαφορώντας επιδεικτικά για τη γνώμη του λαού, το να συμπεριφέρεσαι απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό ζήτημα ως Καισαρίσκος, αρνούμενος τον διάλογο με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, σε καθιστά επικίνδυνο και γι’ αυτό ο λαός σε τιμωρεί. Το να ονομάζεις διεύρυνση την προσπάθεια να μείνεις γαντζωμένος στην καρέκλα σου, αδιαφορώντας για τη σύνθεση, την ποιότητα και τις ιδεολογικές καταβολές που αποτελούν την πλειοψηφία των βουλευτών σου, σε καθιστά καιροσκόπο και γι΄αυτό ο λαός σε τιμωρεί. Το να πιστεύεις ότι με επικοινωνιακά τρικ της τελευταίας στιγμής, επιστρέφοντας ψίχουλα από το καρβέλι που άρπαξες από το τραπέζι των πολιτών σου, για να δημιουργήσεις τα ψευδοπλεονάσματά σου, ότι θα τους ξεγελάσεις σε καθιστά κουτοπόνηρο πολιτικό προηγούμενων δεκαετιών και γι’ αυτό ο λαός σε τιμωρεί. Τέλος, το να μετατρέπεις το περήφανο “όχι” ενός λαού που εσύ του το ζήτησες, σε “ναι” και να μεταμορφωθείς από τιμωρός της λιτότητας της Μέρκελ σε καλό παιδί και υπηρέτη της Γερμανίδας καγκελαρίου σε καθιστά αριβίστα και γι’ αυτό ο λαός σε τιμωρεί.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΚΥΡΙΕΡ ΣΟΥΤ ΤΟΥΦΟς ΧΙΛΙΩΝ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ Η ΕΠΑΡΣΗ ΠΟΥ ΔΙΕΚΡΙΝΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ ΛΑΘΗ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ Ως ΗΘΙΣΤΕ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΣΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕ ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ Η ΧΛΙΔΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΑΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΥΤΗΝ ΕΚΑΝ ΜΙΣΗΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here