Μετά τον Σταύρο ήρθε η σειρά του Πάνου. Με μια έντονα συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα κατέβουν στις επερχόμενες εκλογές του Ιουλίου. Πάνω που ήμασταν έτοιμοι να αρχίσουμε τους οδυρμούς ο ακροδεξιός ξάδελφος του Αλέξη, παρόλο που τώρα δεν παραδέχονται την συγγένειά τους, μας είπε ότι θα παραμείνει στο χώρο της πολιτικής γιατί θα μας είναι πιο χρήσιμος. τη δεδομένη χρονική στιγμή, εκτός Βουλής. Πως το έλεγε να δεις ο Γκιωνάκης στην ελληνική ταινία; “Εγώ να μην τον βλέπω, εγώ να μην τον βλέπω…”.

 
Πέρα από την όποια διάθεση για αστεϊσμούς, τα δύο αυτά κόμματα, το ΠΟΤΑΜΙ και οι ΑΝΕΛ, που ήταν δημιούργημα της περιόδου των μνημονίων, αφού επιτέλεσαν τον ρόλο που τους είχε “αναθέσει” το σύστημα φαίνεται πως μπαίνουν οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Στη θέση τους θα έρθουν άλλα, καινούργια, με παρόμοια ή και ίδια χαρακτηριστικά, που θα έχουν κι αυτά την ίδια βραχύβια πορεία. Η Ένωση Κεντρώων, το ΛΑΟΣ, η προσφάτως εμφανιζόμενη Ελληνική Λύση, η ΛΑΕ, η Πλεύση Ελευθερίας είναι στον ίδιο δρόμο και είτε τώρα ή αργότερα θα οδηγηθούν και στο ίδιο τέλος.
Η πόλωση που αναμένεται να υπάρξει στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές είναι σίγουρο πως θα συμπτύξει προς τα κάτω τα ποσοστά των λεγόμενων μικρών κομμάτων. Το δίλημμα για τον Έλληνα ψηφοφόρο είναι ξεκάθαρο. Καλείται να επιλέξει Κυβέρνηση και Πρωθυπουργό και όχι σχήματα συνεργασίας, που όπως φάνηκε και από την πρόσφατη ιστορία του τόπου μας η σύγκλησή των πολιτικών τους δεν είναι αποτέλεσμα ιδεολογικών προσεγγίσεων ή προγραμματικών συμφωνιών, αλλά μικροπολιτικού συμφέροντος και αγάπης για την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here